Élő koncertek, zenekarokElőadóink

Ezüst – patak

Bizonyára nagyon sok zenerajongónak már ismerősen cseng az Ezüst-Patak név, akik tíz éve a hazai könnyűzenei élet biztos pontjaként képviselik a urban-folk-pop irányzatot.

Női ének poszton Rémi Tünde, aki számos díjat (Fónai-díj, Europász-díj), köztük a magyar állami ezüst kereszt kitűntetést is nemrég elnyerő hölgyet hallhatjuk, aki a magyar színházi – és népitáncos élet híres alakja, s a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd) énekesnőjeként többek között az Egri Csillagok és a Kőműves Kelemen darabokban nyújtott feledhetetlen alakítást.

Énekes-gitáros poszton a zenekar frontembere Gabrieli Richárd, aki karizmatikus személyiségével, kitűnő hangszeres és vokális tudásával igazi jelenség a színpadon.

A doboknál Héri Attila foglal helyet, aki hangszeres tudása alapján bármelyik sztárzenekara megállná a helyét. Basszusgitáros és vokalista szerepben Balázs Gábor erősíti a zenekart, illetve 2018-ban Ráduly Károly elektro dj is csatlakozott hozzánk, aki modern elektronikus hangzással színesíti a zenekar dalait.

Állandó vendégzenészeink Dudinszky Gabriella (hegedű) és Dudinszky Balázs (brácsa) , akik nagyszerű zenei tudásukkal emelik a fellépéseink fényét.

 

A koncertek mellett természetesen a Zenekar új nagylemezén is dolgozik, olyan neves producerekkel mint Hrutka Róbert, a Nox-os Harmath Szabolcs és a Balkan Fanatik-os Lepe, akiknek a kezei alatt az Ezüst-Patak igényes slágerei a legjobb hangzásban tudnak megszólalni.

 

“A népzenei betéteknek a dallam világa és a szövege szent és sérthetetlen számunkra! A magyar népzene – néptánc, a kulturális örökségünk kiemelten meghatározó része, értékeinknek ápolása kiemelten fontos célkitűzés számunkra. Feladatunk ennek a hitvallásnak a minél szélesebb körben való terjesztése.”

 

E nemes, de mégis néha embert próbáló feladatot tűzte zászlajára a zenekar!

 

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=6dDJ5m-fdjk