Mohamed Fatima

Az egyiptomi születésű Mohamed Fatima nevét 1997-ben ismerte meg a magyar közönség, mikor 16 évesen berobbant a köztudatba a Fekete Vonat énekesnőjeként. A zenekar sikersorozata a Fila Rap Jam-díj megnyerését követően kezdődött, ami után lemezszerződést írtak alá. Eleinte Gangxta Zolee társaságában léptek fel, producerük Dopeman volt.

Első albumuk, az önmagukról elnevezett Fekete Vonat 1998. szeptember 30-án jelent meg. Legismertebb dalai közé tartozik a Hol van az a lány és Forró a vérem is – az utóbbival 6. helyezést értek el egy európai dalversenyen.

Miután L.L. Junior kivált, Báró vette át a helyét. Második lemezük, A Város másik oldalán 1999. októberében jelent meg, melynek címadó száma hatalmas sikereket aratott.

Harmadik korongjuk 2001-ben, Harlemi éjszakák címen jelent meg, negyedik pedig Beat távozása után Még várj néven debütált. Az utóbbi címadó dala is óriási sikert és elismerést zsebelt be, ám ekkor már sajnos csökkent a zenekar népszerűsége.

Érdekesség, hogy a Fekete Vonat egy létező vonatról kapta a nevét, mely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből indult Budapestre, ahová a munkás romákat szállította. Az ő szimbólumuk volt ez a vonat, ez az oka, hogy ezt a nevet választották maguknak a fiatalok annak idején.

Voice

A banda feloszlása után az énekesnő Londonba ment, ahol pincérnőként dolgozott. Ez idő alatt sem tétlenkedett, hiszen visszatérésére készült, melyre a nagy esélyt 2012-ben kapta meg, mikor hazánkban is elindult a Voice című tehetségkutató. A válogatáson Caramel nagysikerű dalát, a Szállok a dallalt énekelte, mely elnyerte a zsűri tetszését.

Szólókarrier

Fatima először Valahol című szerzeményével próbált visszatérni a magyar zenei életbe, próbálkozása pedig kisebb-nagyobb sikerekkel össze is jött. Az áttörés a Voice után érkezett el, mikor Nem baj nevet viselő slágerével elindult A Dal című műsorban. Az énekesnő azóta folyamatosan hallat magáról, legelső szólóalbumát, az önmagáról elnevezett korongot 2013-ban, hat évnyi kemény munka után adta ki. A lemezen 17 saját dal található meg.

Ajánlatkérés:

  Név *

  Megrendelő szerv (cég) neve

  Az Ön mobiltelefonszáma *

  Az Ön e-mail címe *

  A tervezett rendezvény jellege *

  Milyen előadóra/zenekarra, vagy egyéb műsorra kér ajánlatot?

  Milyen alternatív előadót/zenekart, vagy egyéb műsort kér ha az első választása foglalt?

  Rendezvény helyszíne (Településnév)

  Rendezvény időpontja (dátum)*

  Műsor kezdete *

  Műsor időtartama *

  Egyéb fontos megjegyzés

  Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót: