Takáts Tamás Blues Band

Takáts Tamás Dirty Blues Band
A Takáts Tamás Dirty Blues Band 1990-ben alakult. Országszerte minden jelentős blues-fesztiválon szerepeltek, s felkéréseket kaptak számos klubkoncertre (jelentősebb helyek pl. Eötvös-klub, MOGÜRT, Fiatal Művészek Klubja).
1991-ben jelent meg az első lemez Dirty Blues Band I. címen, az angol nyelvű CD-n az 1930-as és 90-es évek közötti időszak híres blues-előadóinak dalai közül tizenegy feldolgozás szerepel.
1991-ben a zenekar fúvósokkal bővült. Ekkor már saját dalok születtek, amint az egy 1993-ban megjelent albumon hallható is, a lemez címe: Dirty Blues Band 2. A budapesti klubokban adott koncerteken az egyre karakteresebb saját zene mellett továbbra is szóltak a külföldi előadók számai.
A következő lemez 1995-ben jelent meg Húzom az igát címmel
Ezt követte a főként külföldi előadóktól interpretált dalokat bemutató Élő Blues 1996-ban.
Szintén 1996-ban jelent meg az Indulok tovább című CD
1999-ben készült a Megöl a vágy.
2000-ben – az együttes tíz éves fennállását-működését megünneplendő – került kiadásra a Best of című válogatáslemez. Ugyanezen alkalomból a Petőfi Csarnokban megrendezett nagyszabású koncerten lépett fel a zenekar – a színpadon megjelentek a régi tagok, illetve a zenekarhoz közel álló zenésztársak.
A zenekar jelenlegi felállása: Takáts Tamás (ének, gitár, szájharmonika), Gál Gábor (gitár), Patyi Sándor (basszusgitár), Tóth Károly (dob).
A Blues Band tevékenységére mindig jellemző volt, hogy kisebb klubokban, szabadtéri rendezvényeken, és sok ezer főt befogadó, nagyszínpados produkciók során egyaránt megállta a helyét, „megtalálta a hangot”. A zenészek szakmai tudásuk mellett igazolták ezzel azon meggyőződésük igazságát is, hogy a valódi hangszereken, valódi zenészek által előadott zenére, a saját hangján éneklő valódi énekesre mindig van igény. Szakmai elismerést jelentett a zenekar számára, hogy az évek során több jelentős, Magyarországon koncertező külföldi zenekar előzenekaraként is játszott: Bryan May (Queen), Alvin Lee (Ten Years After), Eric Burdon (Animals), John Mayall, James Brown. A Dirty Blues Band Európa zenekarai közül elsőként játszott a Rolling Stones előtt Budapesten.
Az elmúlt évek számtalan koncertje közül kiemelkednek például az óbudai Sziget Fesztiválon 1992-től rendszeresen adott koncertek, az 1997-es bécsi Közép-Kelet-Európai Kulturális Fesztiválon, a 2002-es finnországi Puistoblues Fest-en adott koncertek. Kiemelkedően fontosnak tartjuk erdélyi, vajdasági és felvidéki fellépéseinket.

Ajánlatkérés:

  Név *

  Megrendelő szerv (cég) neve

  Az Ön mobiltelefonszáma *

  Az Ön e-mail címe *

  A tervezett rendezvény jellege *

  Milyen előadóra/zenekarra, vagy egyéb műsorra kér ajánlatot?

  Milyen alternatív előadót/zenekart, vagy egyéb műsort kér ha az első választása foglalt?

  Rendezvény helyszíne (Településnév)

  Rendezvény időpontja (dátum)*

  Műsor kezdete *

  Műsor időtartama *

  Egyéb fontos megjegyzés

  Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót: